• 14/04/2016

Cotxes del futur

Tecnologia

En els EUA han començat a legislar-los cotxes sense conductor i segons els legisladors d'aquest país, els ocupants no tindran cap responsabilitat legal en cas de sinistre ja que serà imputada a l'empresa que es consideri conductora p. i. Google.

Aquest pas previ és molt important a l'efecte de que aquests vehicles obtinguin els certificats i permisos necessaris per poder circular per qualsevol tipus de via.

Seat, Samsung i SAP (Triple S) s'han alineat per desenvolupar el cotxe del futur i ho van presentar en el Mobile Word Congress 2016. ConnectApp és l'aplicació que han desenvolupat que permetrà a l'usuari reservar una plaça d'aparcament, guiar al conductor fins a l'aparcament reservat i facilitar-li l'entrada en obrir-se la barrera de seguretat de forma automàtica en reconèixer el cotxe.

Amb Digital Key Sharing, Seat i Samsung faciliten l'obrir i tancar portes, connectar la climatització i pujar o baixar els cristalls dels cotxes des d'un Smartphone o un wearable.

També s'està estudiant una funció que permeti accedir a vehicles SEAT sense estar en possessió de les claus, sempre que sigui una persona autoritzada pel propietari qui haurà de facilitar una còpia virtual de la clau digital del cotxe al dispositiu mòbil de la persona autoritzada.

Toyota Motor Corporation en col·laboració amb Massachussetts Institute of Technology, la Universitat de Standford estrán estudiant la interacció home–màquina amb l'objectiu de reduir els accidents de trànsit. En aquest sentit es pretén que els vehicles no puguin arribar a sofrir una col·lisió en reconèixer els objectes que es trobin en la via pública i prendre les decisions de conducció més segures.


Tags: auto, seguretat, assegurança, sinistres, sistemes informàtics